Bietes ir nenovērtētākais un vieglāk pieejamais dārzenis, kas cilvēka organismam ir vienkārši neaizstājams uzturvielu un mikroelementu avots.
Un, ja pamanāt, ka, tikai reizēm sāc runāt par bietēm, tad pat pieredzējušām mājsaimniecēm atmiņā paliks pāris salāti ar šī dārzeņa “iestrādāšanu”, kā arī, protams, borščs. Un tas ir gandrīz viss – arsenāls ir izsmelts.
Labi, saruna nav par ēdienu skaitu, kuros izmanto bietes. Un ne par gatavošanas receptēm.
Bietes ir lielisks palīgs šajā darbā.
Biešu ieguvumi un kaitējums
Papildus mūsdienu pētījumiem, kas arvien vairāk atklāj biešu ieguvumus un kaitējumu, mēs varam teikt, ka ir veseli gadsimti (vai pat tūkstošgades) šī produkta izmantošanai “praksē”.
Tieši mūsu senči nāca klajā ar ideju cept, sautēt bietes, kā arī dzert biešu sulu un pat gatavot biešu kvasu. Turklāt bieži vien tieši medicī***kiem nolūkiem.
Šī sakņu dārzeņa “iekšējais” sastāvs ir milzīgs minerālvielu un vitamīnu komplekts. Tajā pašā laikā biešu unikālā īpašība ir tā, ka tās ir izturīgākas pret termisko apstrādi, salīdzinot ar citiem dārzeņiem, jo, pat ilgstoši vārot, lielākā daļa labvēlīgo mikroelementu tomēr nonāks organismā.
Maģiskā kaitējuma pazīmes: kā ātri noteikt, ka esat nolādēts vai uz jums ir uzlikta ļaunā acs
Ja ņem 100 gramus parasto biešu, tad šajā masā atradīsi 0,1 gramu tauku, 1,3 gramus olbaltumvielu, 8,8 gramus ogļhidrātu ar kopējo enerģētisko vērtību tikai 43 kilokalorijas.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Šovasar sāksies kas tāds, kas nav noticis kopš 1779. gada -sinoptiķi pastāstījuši, kam gatavotiesby Sandra Ločmele
- Tikai kāzu dienā dēls saņēma vēstuli no bijušās draudzenes. Pēc tās izlasīšanas viņš pārtrauca kāzasby Rinalds Bergmanis
- VID pavisam drīz sazināsies ar iedzīvotājiem, kuru konta apgrozījums pārsniedz šo robežuby Sandra Ločmele